09/01/2009    iPNo: 38.103.63.58
Mail Girisi  |
WEBMAİL  |  DİZİN  |  İLETİŞİM  |  REKLAM  |  HAKKIMIZDA
E-kart  |  Wallpaper  |  Download  |  Forum  |  Sohbet  | Üyeler  |  Edebiyat  |  Avatarlar  | Güzel Sözler  |  İnternet  |  Haberler  |  Canlı Tv İzle  |  Zorluk Çektikleriniz  |  Tarih  |  İsim Sözlüğü  |  Öğreniyorum  |  Oyun  |  Burçlar  |  Radyo Dinle  |   Hosting Hizmetleri  |  Web Messenger  |  Online Müzik
   Egze & Askcicegim & Kumru.Net Forum Ana Sayfası -> Genel
**zerd@**
**zerd@** Offlinedir 
Sempatik Üye
Sempatik Üye
Son Görülüşü: 11 Tem 2008
Seviye:39

Altın: 122568
**zerd@**
Mesaj No: 14395 - Mesaj No - 14395Tarih: Prş Hzr 09, 2005 11:31 pm    Mesaj konusu: **Neden büyüdüm ki anne?** Alıntıyla Cevap Ver

Neden büyüdüm ki anne? Neden yılların sezdirmeden çocuk haklarımı elimden almasına göz yumdum, neden? Oysa daha fazla uçurtma yarıştırmak istiyordum ben martı kanatlarıyla! Oysa daha birçok zaman, nota bozuğu şarkılar söylemek istiyordu ağzım dünyaya. Oysa anne, daha doymamıştım ben babamın avcuna dokunup haykırışlarla aldığım pembe pamuk şekerlerinin tadına. Nasıl oldu da masum gülücüklü öykülerden konuşurken dalgalarla, köpüklü akıntısında trajediler yarattım insanların? Ellerimin en özenli kutsallığıyla kumdan kalelerimi kurban ederken tuzunu mavisine katan suya, nasıl oldu da kiremit kızılı odaların yıkılası duvarlarında yalnızlığıma kendi gözyaşlarımı armağan etmeye başladım? Anne ben ne zaman mavi gözlü, sarı saçlı porselen bir bebeğin yırtılan elbisesine ağlamayı reddettim tecrübe(!)lerimle? Ve ne zaman kıpkırmızı elma şekerinin sarı çıkan elmasına hırçınlaşan küçük kız büyümeye adadı kendini? Nerede çaldılar çocukluğumu usul usul ve hayatın o sonsuz karmaşasına kattılar apansız? Yağmur yağınca yaşam alışkanlığı bir güvensizlikle çığlıklar atan bu çocukluktan artan yanım hangi yaşlı ruhlar büyücüsünün acımasız iksirinden içti anne? Hangi zayıflıkta harflerimi bu sahte dünyanın geleneksel maskeli balolarındaki zavallı insanlar için can yanmaları rengindeki sayfalara dökmeye başladım?
Büyüdüm istemeden gençliğime! Oysa sadece kalemle kâğıt arasında satırlar dolusu dünyalar kurup yeni yaşlar, yeni yaşamlar armağan edecektim daha yıllanmışlığıma. Çocukluğuma sahip çıkmayı unuttum anne! Anlamadığım onlarca dünya dili arasından birini seçip, sol anahtarının sağına dizili izler eşliğinde tüm geceler boyunca ağlamak nedir biliyorum artık. Birkaç gurbet yılı süren umarsız yaşantımı, insanlarını bırak; sokaklarını bile tanımadığım bir şehirde yağmura gebe bir gökyüzünün altında “ah deli yüreğim! Gel artık uslandır beni!” diyerek haykırmak nedir Livaneli’ye biliyorum, ne yazık… Canımı ölümlere büyüteceğim yaşlara çevirdim yüzümü anne! Korkutuyor beni çocukluğumdan sonra bir de yaşamla düşeceğim ayrılık! Dua et bana anne! Yaşam daha sıkı sarılsın yüreğime ve öyle balıkçı ağlarındaki tuz kokusu gibi işlesin tenime. Parmaklarımın arasındaki kalemim kadar sabırsız, dilimin ucundaki kelimelerim kadar kifayetsiz ve elimin altında satır satır kayan yaprak kadar doyumsuz bir yaşamın eteklerinden son yaşlarımı topluyorum anne. Belki bu yüzden çocuk olmaya olan özlemimi ifadesi mümkün olmayan kaygılara dönüştüren beklentisizliğim.
Sahile inince en beyaz deniz kabuklarını seçip, elerime büyük, umutlarıma küçük gelen ceplerime doldurduğum gibi; yaşamımın en güzel yıllarını çocukluğuma ekleyip yeni bir yaşam seçmek istiyorum anne! Umutlarım, umut etmeye korktuklarım ve hafıza kaybına karıştırdığım can kırıklıklarımla bir gemiye binip koşmak istiyorum mutluluk adasına. Ya da; çocukluğuma!..

Güneş her sabah umuda doğsun,
umut gözlerinde bir ışık olsun,
gözlerin uzaklara dalsın,
en uzağın bir adım olsun,
attığın her adımda yüreğine mutluluk dolsun...

Kullanıcı profilini görÖzel mesaj gönder Başa dön
KEANU
KEANU Offlinedir 
WebMaster
<font color=red><b>WebMaster</b></font>
Son Görülüşü: 12 Ksm 2008
Seviye:38

Altın: 330794
KEANU
Mesaj No: 16109 - Mesaj No - 16109Tarih: Cum Hzr 24, 2005 12:55 pm    Mesaj konusu: (No subject) Alıntıyla Cevap Ver
Neden Büyüdümki Crying or Very sad neden bende bilmiyorum Crying or Very sad
Kullanıcı profilini görÖzel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger Başa dön
CAPKIN_KRAL
Misafir

Seviye:0
Mesaj No: 16198 - Mesaj No - 16198Tarih: Cum Hzr 24, 2005 9:33 pm    Mesaj konusu: (No subject) Alıntıyla Cevap Ver
ana ettun buyuttun benı olsun dıyemı ıkı koyun cobanı ayagımda kundura yar gelır dura dura olmadan saga bıse as benı karayemıse Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Başa dön
Kuzandonozlu
Kuzandonozlu Offlinedir 
Havalı Üye
Havalı Üye
Son Görülüşü: 02 Tem 2006
Seviye:33

Altın: 3222
Kuzandonozlu
Mesaj No: 16275 - Mesaj No - 16275Tarih: Cmt Hzr 25, 2005 12:21 am    Mesaj konusu: (No subject) Alıntıyla Cevap Ver
ay espirili çocuk sen ne şeker şeysin

çok şekersin de bende şeker hastalığı var dr. kızar sonra
Laughing

Yaşamak İçin Bir Nedenim Varsa Bilesin Ki Ölmek İçin İki Nedenim Var

Kullanıcı profilini görÖzel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger Başa dön
CAPKIN_KRAL
Misafir

Mesaj No: 16411 - Mesaj No - 16411Tarih: Cmt Hzr 25, 2005 7:48 pm    Mesaj konusu: (No subject) Alıntıyla Cevap Ver
olem buyudukce akıldan kıtlasıyoz bos ver yaslanıyoz murat bunadık mı neee?
Başa dön
simge-e
simge-e Offlinedir 
Etkin Üye
Etkin Üye
Son Görülüşü: 31 Ekm 2005
Seviye:15

Altın: 569
simge-e
Mesaj No: 20429 - Mesaj No - 20429Tarih: Sal Tem 19, 2005 3:02 pm    Mesaj konusu: (No subject) Alıntıyla Cevap Ver
keske buyumeseydık ama buyuyoruz

sen gittiğinden beri
Adını her duyduğumda
Bir ürperti alır beni
Hafiften tebessüm ederim sonra
Maske olur acılarıma
Sanki seni hiç yaşamamışım
Herkes buna kanar da
Ben içime ağlarım...

KaYıP_GeNc
KaYıP_GeNc Offlinedir 
Etkin Üye
Etkin Üye
Son Görülüşü: 02 Ağu 2008
Seviye:20

Altın: 1535
KaYıP_GeNc
Mesaj No: 20472 - Mesaj No - 20472Tarih: Çrş Tem 20, 2005 12:38 pm    Mesaj konusu: (No subject) Alıntıyla Cevap Ver
İyibi evlat olup!

Dünyayı kurtarmak işin.

Kullanıcı profilini görÖzel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger Başa dön
CAPKIN_KRAL
Misafir

Mesaj No: 20738 - Mesaj No - 20738Tarih: Pts Tem 25, 2005 6:57 pm    Mesaj konusu: (No subject) Alıntıyla Cevap Ver
Alıntı:
keske buyumeseydık ama buyuyoruz

sımge ne edelım bu yasamın bır parcası yaslanacagız ve olecegız heheheheheheheh Smile

Başa dön
_AnGeL
_AnGeL Offlinedir 
~Forum Admin~
~Forum Admin~
Son Görülüşü: 19 Şub 2007
Seviye:50

Altın: 26797
_AnGeL
Mesaj No: 26552 - Mesaj No - 26552Tarih: Cmt Eyl 10, 2005 10:05 pm    Mesaj konusu: (No subject) Alıntıyla Cevap Ver
GUZEL BIR YAZI

Melek Olmak Değil Derdim
Ama Asla Ben $eytan Olmak İstemiyorum...

*SevaL*
*SevaL* Offlinedir 
Forumcu Üye
Forumcu Üye
Son Görülüşü: 07 Ksm 2005
Seviye:27

Altın: 695
*SevaL*
Mesaj No: 29786 - Mesaj No - 29786Tarih: Sal Eyl 20, 2005 1:48 pm    Mesaj konusu: (No subject) Alıntıyla Cevap Ver
mükemmel bir yazı harika bi anlatım canım yüreğine sağlık

*Sevmek Bir Eşkiyanın*
*Hayata itirazıdır*
*Susunca Savaş*
*Konuşunca İsyan*
*SEVİNCE DESTAN OLUR*

TaTLixPeRi
TaTLixPeRi Offlinedir 
Fantastik Üye
Fantastik Üye
Son Görülüşü: 16 Oca 2006
Seviye:50

Altın: 10103
TaTLixPeRi
Mesaj No: 29808 - Mesaj No - 29808Tarih: Sal Eyl 20, 2005 3:30 pm    Mesaj konusu: (No subject) Alıntıyla Cevap Ver
ellerine saglik paylasim icin tsk ler zerda abla

SeVmEyI BiLiYoRsAn SeV..BiLmIyOrSaN KiYmA O CaNa..SeVmEk YüReK IsTeR GüZeLim, Ya SeVeCeKsIn YaDa O YüReGi TaSiMaYaCaKsIn

Kullanıcı profilini görÖzel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Başa dön
KuZaNdOnOzLu_53
KuZaNdOnOzLu_53 Offlinedir 
Havalı Üye
Havalı Üye
Son Görülüşü: 08 May 2007
Seviye:33

Altın: 3434
KuZaNdOnOzLu_53
Mesaj No: 29935 - Mesaj No - 29935Tarih: Sal Eyl 20, 2005 5:18 pm    Mesaj konusu: (No subject) Alıntıyla Cevap Ver
ellerine sağlık güzel olmuş

Normalinden Büyük İmza Kullanıyorsunuz.Böyle Devam Ederseniz Sizi Forumdan Uzaklaştıracağım.

KEANU

Kullanıcı profilini görÖzel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger Başa dön
Yeni Başlık Gönder || Cevap Gönder
Mesajları göster:   
   Egze & Askcicegim & Kumru.Net Forum Ana Sayfası -> Genel Pdf Tüm saatler GMT +2 Saat
1 . sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin: