05/12/2008    iPNo: 38.103.63.58
Mail Girisi  |
WEBMAİL  |  DİZİN  |  İLETİŞİM  |  REKLAM  |  HAKKIMIZDA
E-kart  |  Wallpaper  |  Download  |  Forum  |  Sohbet  | Üyeler  |  Edebiyat  |  Avatarlar  | Güzel Sözler  |  İnternet  |  Haberler  |  Canlı Tv İzle  |  Zorluk Çektikleriniz  |  Tarih  |  İsim Sözlüğü  |  Öğreniyorum  |  Oyun  |  Burçlar  |  Radyo Dinle  |   Hosting Hizmetleri  |  Web Messenger  |  Online Müzik
   Egze & Askcicegim & Kumru.Net Forum Ana Sayfası -> Eğitim - Öğretim
JumanJi
JumanJi Offlinedir 
Hızlı Üye
Hızlı Üye
Son Görülüşü: 04 Mar 2008
Seviye:12

Altın: 1010
JumanJi
Mesaj No: 57853 - Mesaj No - 57853Tarih: Cum Ağu 04, 2006 3:50 pm    Mesaj konusu: Öss Düzeltilen Sorular... Alıntıyla Cevap Ver
18 Haziran 2006 tarihinde yapılan Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ile 25 Haziran 2006 tarihinde yapılan Yabancı Dil Sınavının (YDS) değerlendirilmesi ve ortaöğretim kurumlarından alınan diploma notlarından adayların Ortaöğretim Başarı Puanlarının (OBP) hesaplanması çalışmaları tamamlanmış olup, sonuçlar 18 Temmuz 2006 Salı günü saat 10.00’da Yükseköğretim Kurulu Toplantı Salonunda basına açıklanacaktır. Adaylar sonuçları 18 Temmuz 2006 Salı günü saat 11.00’den itibaren
Linkleri sadece üyeler görebilir!
Üye değilseniz kayıt olmak için Burayı tıklayın. Üye iseniz lütfen yukarıdaki giriş linkine tıklayınız!
ve
Linkleri sadece üyeler görebilir!
Üye değilseniz kayıt olmak için Burayı tıklayın. Üye iseniz lütfen yukarıdaki giriş linkine tıklayınız!
internet adreslerinden öğrenebileceklerdir.

Bu yıl ÖSS soruları ile ilgili çok sayıda görüş dile getirilmiş ve konuyla ilgili olarak 23 Haziran 2006 tarihinde bir basın duyurusu yapılmıştır. Ancak bu duyurudan sonra da gerek ÖSS gerekse YDS soruları ile ilgili görüşlerin dile getirilmesi devam etmiştir. Basında yer alan ya da ÖSYM’ye yapılan başvurularda dile getirilen bu görüşlerin tümü uzmanlarımız tarafından incelenmiştir. Yapılan incelemeler sonucunda sorularla ilgili olarak aşağıdaki hususlar belirlenerek karara bağlanmış ve değerlendirmeler buna göre yapılmıştır.

1. Hakkında uzmanlar tarafından farklı yorumlar yapıldığı tespit edilen Fen Bilimleri-2 testindeki 15. soru (kimya sorusu) iptal edilmiştir. Bu soru iptal edildiği için de Fen Bilimleri-2 testi 29 soru üzerinden değerlendirilmiştir.

2. Fen Bilimleri-2 testindeki 12. sorunun (fizik sorusu) doğru yanıtı “C” seçeneğidir. 18 Haziran 2006 tarihinde açıklanan basın kopyasında bu sorunun yanıtı yanlışlıkla “B” olarak yer almıştır (bu durum daha önce 23 Haziran 2006 tarihinde açıklanmıştır).

3. Fen Bilimleri-1 testindeki 30. sorunun (biyoloji sorusu) doğru yanıtı “A” seçeneğidir. 18 Haziran 2006 tarihinde açıklanan basın kopyasında bu sorunun yanıtı yanlışlıkla “D” olarak yer almıştır.

Basın aracılığıyla kamuoyuna duyurulur.

Prof. Dr. A. Ünal Yarımağan

Başkan

Hayat 2 Kuruş ... Aşk .. çok para .. Ben .. Ben .. Ne kadar nokta koysam da Ben yine Ben ....

Kullanıcı profilini görÖzel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger Başa dön
Yeni Başlık Gönder || Cevap Gönder
Mesajları göster:   
   Egze & Askcicegim & Kumru.Net Forum Ana Sayfası -> Eğitim - Öğretim Tüm saatler GMT +2 Saat
1 . sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin: