|
|
 |
|
SON@Y
| Kadrolu Üye

| Kayıt: 16 Hzr 2006 | Son Görülüşü: 01 Eyl 2007 | Mesajlar: 1116 Seviye:29 | Altın: 6510 |
|
|
|
|
An Gelir, Ölüm Gelir
An gelir
Bir şarkı rast gelir dönerken köşeyi
Bir adam çarpar omzuma, buram buram kokun gelir
An gelir
Eski bir resim çıkar çekmecemde
Yıllar neleri götürmüşse, çığlık çığlığa durur çerçevede
An gelir
Gözlerin düşer aklıma
Şimşekler çaktırır gözlerime, akabinde yağmurlar gelir
An gelir
Sözlerin düşer aklıma
Bildiğim tüm sözler paslı bir çivi olur, çakılır boğazıma
An gelir
Tenimin teninde olduğu anlar dirilir beynimde
Karıncalar cirit atar, eğleştiğin yerlerimde
An gelir
Yokluğun vurur da vurur geceye
Yatak yorgan dar gelir, sığamam hiçbir yere
An gelir
Sen gelirsin, en sevdiğin türkülerle
Bölersin uykularımı en tatlı yerde, bana yalan gelir
An gelir
Ölüm gelir
Burnumun dibine
Sus gelir cıvıldayan dillerine
Ey sevdiğim..!
Bensizliğe boyun bükersin de
İzlerime düşüvermek, gelmez işine...!

|
|
|
|
 |
|
 |
|
|
|
 |
|
 |
|
SON@Y
| Kadrolu Üye

| Kayıt: 16 Hzr 2006 | Son Görülüşü: 01 Eyl 2007 | Mesajlar: 1116 Seviye:29 | Altın: 6510 |
|
|
|
|
yetmedi, yetmeyecek değil mi çektirdiğin acı? herkese ben mutluyum, onu çoktan unuttum demek bana ne kadar acı veriyo biliyo musun? yüreğim sıkıştı iki taş arasına, nefes aldıkça daralıyo sanki. sen bilmeyeceksin, asla aramayacağım ve hiç bi zaman sana sölemeyeceğim. ama bi yerlerde söleyemezsem dayanamayacağım, yeter artık dayanamıyorum.
ben seni hiç unutmadım, seni çok özlüyorum ve seni hala çok seviyorum.
kimseyi koyamıyorum yerine, kimse olmuyo, kimse benim kalbimdeki o yere senin kadar yakışmıyo. bana ne yaptığının farkında bile değilsin... hayatımı aldın elimden, sahte bi hayat verdin bana. ve ben şimdi bana ait olmayan başkasının hayatını yaşıyorum, figüran bi oyuncu olarak. tebrik ederim seni bana ait olan tek şeyi de aldın elimden...

|
|
|
|
 |
|
 |
|
|
|
 |
|
 |
|
SON@Y
| Kadrolu Üye

|
|
|
 |
|
 |
|
|
|
 |
|
 |
|
SON@Y
| Kadrolu Üye

|
|
|
|
Nereye gitsem yanımda götürüyorum sevgimi ve nefretimi...
Her sabah yeniden sayıyorum kaç gündür görüşmediğimizi. Rüyalarımda görüyorum
karşılaştığımız anı, başımı çeviriyorum, bulamıyorum söyleyeceğim kelimeyi...
Nefretimle uykuya dalıp ve sevgimle kalkıyorum. Her sabah yeni bir güne başlasam
da, sensiz yeni bir hayata başlayamıyorum...
Sabahları cebime koyup "iyi ki"lerimi, "keşke"lerimi, pişmanlıklarımı, çıkıyorum
yola, günün bir saatinde "keşke"lerimi alıyorum, başka bir saatinde "iyi
ki"lerimi yanıma...
Bir cebimde ise hasretin hala duruyor, yapacak hiçbir şey bulamayınca kalbim bu
yorgun kelimelerden medet umuyor...
Senden gittiğimde sadece yaralandım sandım, aslında ruhum bedenimden ayrılmış,
geriye kalan bir et parçasıymış anladım...
Artık kiminle konuşsam ruhum sendeki gibi havalanmıyor, bugün kiminle tanışsam
kalbim sendeki gibi atmıyor...
Yanımdan geçen herkese sen misin diye bakıyorum, seni gördüğüm anda başımı
çevirip kaçıyorum. Senden uzaklaşmak için sana doğru koşuyorum...
Bir gün ararsan, açmayacağım diye kendime sözler veriyorum, her telefon
çaldığında sen misin diye heyecanlanıyorum. Seni aramamayı cesaret sanıyorum,
aramak mı zor aramamak mı bilmiyorum...
Hiçbir gelen senin yerini doldurmuyormuş, hiçbir giden senin kadar
acıtmıyormuş...
Sensiz bir hayatta da mutluluk yokmuş aslında, yokluğunun acısı sevgimden
büyükmüş aslında....
Yazanı bilmiyorum banane

|
|
|
|
 |
|
 |
|
|
|
 |
|
 |
|
SON@Y
| Kadrolu Üye

|
|
|
|
Bazen öyle bir ilişkiye tutulursunuz ki, ne sevebilir, ne terk edebilirsiniz. Kör kütük bağlanmışsınızdır aslında... En güzel yıllarınızın, acı tatlı hatıralarınızın ortağıdır; iç çekişmelerinizin müsebbibi, yazılarınızın ilhamı, sohbetlerinizin konusudur. Göz yaşlarınız da, bilinçaltınızda, kahkahanızdadır. Korkunca saklandığınız bir sığınak, coşunca öptüğünüz bir bayrak... Sevdanız riyasız, çıkarsız, karşılıksızdır. Sınırsız ve nihayetsiz; "Ölmek var, dönmek yok"tur.
Lakin gün gelir anlarsınız; içten içe bir şeylerin kanadığını. Tutkulu sevdaların gizli hançerleri başlar parıldamaya. Şurasından, burasından eleştirmeye koyulursunuz: "Şöyle görünse, öyle demese, değişse biraz ya da eskisi gibi olsa..." Başkalarını örnek göstermeye, "Bak onlar nasıl yaşıyor" demeye başlarsınız. Hem birlikte yaşayıp, hem özgür olmanın yollarını ararsınız. Aşkınızın gözü kör değildir artık, yanlışını görür düzeltmek istersiniz. "Eskiden böyle miydi ya..." diye başlayan sohbetlerde açılır eleştirinin kapısı; açıldıkça, bastırılmış itirazlar yükselir bilinçaltından... Böyle süremeyeceğini bilirsiniz. Değişsin istersiniz. O, sevgisizliğinize yorar bunu... İhanete sayar. Tutkulu ilişkilerde ihanetin bedeli ölümdür. "Ya sev böyle ya da terk et" diye gürler...Bir zamanlar bir gülücüğüyle alacakaranlığı ışıtan o rüya, bir kabusa dönüşür birden... Kapatır gönlünün kapılarını, yasaklar kendini size... Hoyrattır, bakmaz yüzünüze... Zehir akar dilinden, konuşturmaz, suçlar, yargılar mahkum eder. Mühürler dudaklarınızı, yırtar atar yazdıklarınızı, siler sizi defterden... "İyiliğin içindi hepsi, seni sevdiğim için..." dersiniz, dinletemezsiniz.
Ayrılırsanız yaşamayacağınızı bilirsiniz, lakin böyle de sevemezsiniz. İhanetten kırılmıştır kaleminiz; severek, terk edersiniz... "Madem öyle..." nin çağı başlar ondan sonra... Madem ki siz böylesine tutkunken, o hep başkalarını seçmiştir, madem ki kıymetinizi bilmemiştir, o halde "günah sizden gitmistir". Lanet ederek bu karşılıksız aşka, çekip gitmeleri denersiniz. Aşkın göçmenlik çağı başlar böylece... Daha özgür olacağınız limanlara demirlerseniz bir süre... Ne var ki unutamaz, uzaktan uzağa izlersiniz olup biteni... Etrafı bir sürü uğursuzla dolmuş, kurda kuşa yem olmuştur. Deli kanlılar, eli kanlılar, uğruna ölenler, sırtına binenler sarmıştır çevresini... Gurur duyar onlarla, koynunda besler, gözünü oysunlar diye...Uğruna kan dökenleri sever, yoluna gül dökenlerden fazla... "Bana ne...kendi seçimi" diye omuz silkmeye çabalarsınız bir süre...
Ama sonra... ansızın kulağımıza çalınan bir şarkı ya da kapı aralığından süzülüp gelen bir koku, hatırlatır onu yeniden... Yaban ellerde, başka kollarda ondan bahseder ağlarsınız. Kokusunu özlersiniz; türküsünü söylemeyi, şarkısını dinlemeyi, yemeğini yemeyi, elinden bir kadeh rakı içmeyi... Karşı nehrin kenarından hasret şiirleri haykırırsınız, sular kulağına fısıldasın diye... Dönüp "Seni hala seviyorum" diye bağırmak geçer içinizden... Dönemezsiniz. Göremedikçe bağlanır, uzaklaştıkça yakınlaşırsınız. Anlarsınız ki bir çaresiz aşktır bu, ne onunla olur, ne onsuz... Hem kollarında ölmek, kucağına gömülmek arzusu, hem "Ne olacak sonunda" kuşkusu...
Böyle sevemezsiniz, terk de edemezsiniz.
Sürünür gidersiniz...
Can Dündar

|
|
|
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
SON@Y
| Kadrolu Üye

|
|
|
 |
|
 |
|
|
|
 |
|
 |
|
SON@Y
| Kadrolu Üye

|
|
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
SON@Y
| Kadrolu Üye

|
|
|
 |
|
 |
|
|
|
 |
|
 |
|
SON@Y
| Kadrolu Üye

|
|
|
|
şimdi gidiyorsun, git
Bütün sabahları üşüdüğüm
Bütün gördüğüm senli günlerim, onlar da gitsin
İçimde bir şarkı
Gözümde bir ışık kalmıştı her şeye inat
Kapat gözlerimi, sevdiğim anlar da gitsin
Yıldızları da alsana yanına gökyüzünden
Sevdiğimiz şarkıları da
Pencereme konan yusufcukları da
Bana karanlığı bırak
Beni bırak, beni böyle bırak
Böyle ansızın, böyle yakışıksız
Böyle anlamsız, böyle dağınık
Öyle kapıda susuşun
Öyle sarsak, öyle serkeş, öyle çerkes duruşun
Koy beni sensizliğe
Ve otursun içime kül gibi kor yangının
şimdi gidiyorsun, git
Hadi git
Hepsi hepsi bir sevda benimkisi, al da git
Hadi kanatma
Hadi yıkma
Hadi dokunma
Zaten ben seni öylesine sevmiştim
şimdi gidiyorsun, git
Bütün sabahları üşüdüğüm
Bütün gördüğüm senli günlerim, onlarda gitsin
İçimde bir şarkı
Gözümde bir ışık kalmıştı herşeye inat
Kapat gözlerimi, sevdiğim anlar da gitsin

|
|
|
|
 |
|
 |
|
|
|
 |
|
 |
|
SON@Y
| Kadrolu Üye

|
|
|
|
ne çok sabahladım hüzünlü şarkıları dinlerken ben. ve gözlerimden yağmur gibi yaşlar süzülürken sadece seni düşündüm. bilirsin daha ayrılmazdan önce yas tutmaya başlamıştım ben. ve en çok da YASTAYIM şarkısını sevmiştim. sen bilemezsin ne çok dinledim o şarkıyı aylar boyunca. sabah olmasına ramak kala şuursuzca bitkin düşen bedenimi ve kulaklarımı YASTAYIM melodisinin tırmaladığını nereden bileceksin sen. bikaç saatlik uykunun ardından yine gözlerimde yaşlarla uyandığımı ve yine yeniden yeni baştan YASTAYIM dediğimi hiç hissetmedin.
oysa sözün vardı bana. beni hiç bırakmayacak bensiz bir saniye nefes almayacaktın. Türkiyenin bi ucunda olmanın ne kadar acı verdiğini düşünürken yurtdışına gidemeyeceğinden söz ederken değişen neydi, kimdi de bi ömür beni sensizliğe mahkum edip gittin? bu denli özlemle yanıp tutuşan KOCA ÇINARIM, SEVDAM, SEVDALIM beni kimlere bıraktın böyle. yitik bi sevdanın altında ezilmişlik mi yakışacaktı bize. en çok aşkı, aşık olmayı sende sevmişken ben, yine sende mi nefret edecektim AŞK denilen illetten.
yüreğimi o kadar acı sarmıştı ki, pas tutmuş kalbime seninle silbaştan sayfa açmıştım. oysa yaralarım derindi benim. kanarsa durmaz demiştim. bana aşık olma bu aşk seni de beni de bitirir demiştim. iyi düşün benim sevgim öldürür demiştim. hani göğüs gerebilirdin. hani kaldırabilirdin bu yükü. ölümse sevginden öleyim derdin...
ah be BAL GÖZLÜM , ah be ELA GÖZLÜM; sevgim önce sevdamızı öldürdü sonra beni... sen dayanamadın. çünkü benim sevgim sana bikaç numara büyük geldi. taşıyamadın, kaldıramadın be gülüm. her yiğidin harcı değilmiş sevmek. her yürek böylesine sevdayı kaldıramazmış anladım.
şimdi dönüp bakıyorum da kimdi kaybeden diye... SEN'din bebeğim. sen kaybettin. sen bu aşkta önce sevgini, yüreğini sonra da beni kaybettin. üzgünüm koca bebeğim çünkü sen hayatının en büyük sevdasını kaybettin. yitirilmiş sevdanın ardından bana kalansa dudağımda sahte bir gülümseme, gözlerimde hiç dinmeyen gözyaşı.
şimdi sen mutlu musun bilmiyorum ama ben ömür boyu YASTAYIM.....

|
|
|
|
 |
|
 |
|
|
|
 |
|
 |
|
SON@Y
| Kadrolu Üye

|
|
|
|
ne çok sabahladım hüzünlü şarkıları dinlerken ben. ve gözlerimden yağmur gibi yaşlar süzülürken sadece seni düşündüm. bilirsin daha ayrılmazdan önce yas tutmaya başlamıştım ben. ve en çok da YASTAYIM şarkısını sevmiştim. sen bilemezsin ne çok dinledim o şarkıyı aylar boyunca. sabah olmasına ramak kala şuursuzca bitkin düşen bedenimi ve kulaklarımı YASTAYIM melodisinin tırmaladığını nereden bileceksin sen. bikaç saatlik uykunun ardından yine gözlerimde yaşlarla uyandığımı ve yine yeniden yeni baştan YASTAYIM dediğimi hiç hissetmedin.
oysa sözün vardı bana. beni hiç bırakmayacak bensiz bir saniye nefes almayacaktın. Türkiyenin bi ucunda olmanın ne kadar acı verdiğini düşünürken yurtdışına gidemeyeceğinden söz ederken değişen neydi, kimdi de bi ömür beni sensizliğe mahkum edip gittin? bu denli özlemle yanıp tutuşan KOCA ÇINARIM, SEVDAM, SEVDALIM beni kimlere bıraktın böyle. yitik bi sevdanın altında ezilmişlik mi yakışacaktı bize. en çok aşkı, aşık olmayı sende sevmişken ben, yine sende mi nefret edecektim AŞK denilen illetten.
yüreğimi o kadar acı sarmıştı ki, pas tutmuş kalbime seninle silbaştan sayfa açmıştım. oysa yaralarım derindi benim. kanarsa durmaz demiştim. bana aşık olma bu aşk seni de beni de bitirir demiştim. iyi düşün benim sevgim öldürür demiştim. hani göğüs gerebilirdin. hani kaldırabilirdin bu yükü. ölümse sevginden öleyim derdin...
ah be BAL GÖZLÜM , ah be ELA GÖZLÜM; sevgim önce sevdamızı öldürdü sonra beni... sen dayanamadın. çünkü benim sevgim sana bikaç numara büyük geldi. taşıyamadın, kaldıramadın be gülüm. her yiğidin harcı değilmiş sevmek. her yürek böylesine sevdayı kaldıramazmış anladım.
şimdi dönüp bakıyorum da kimdi kaybeden diye... SEN'din bebeğim. sen kaybettin. sen bu aşkta önce sevgini, yüreğini sonra da beni kaybettin. üzgünüm koca bebeğim çünkü sen hayatının en büyük sevdasını kaybettin. yitirilmiş sevdanın ardından bana kalansa dudağımda sahte bir gülümseme, gözlerimde hiç dinmeyen gözyaşı.
şimdi sen mutlu musun bilmiyorum ama ben ömür boyu YASTAYIM.....

|
|
|
|
 |
|
 |
|
|
|
 |
|
 |
|
mihriban
| Forumcu Üye

| Kayıt: 20 Hzr 2008 | Son Görülüşü: 04 Arl 2008 | Mesajlar: 624 Seviye:22 | Altın: 5995 |
|
|
|
|
SENDE BENİM GİBİ YANMIŞSIN.
|
|
|
|
 |
|
 |