|
|
 |
|
mihriban
| Forumcu Üye

| Kayıt: 20 Hzr 2008 | Son Görülüşü: 10 Oca 2009 | Mesajlar: 764 Seviye:24 | Altın: 7385 |
|
|
|
|
O bayram bana ayakkabi almaya karar verdiler. *
*Hazırayakkabıi satan mağaza yoktu $ehirde. Tek ayakkabi yapan dukkáninda ayakkabıcı cıplak ayağımı bir kartonun üzerine
koydu, iyice basmami söyledikten sonra ağzındakii kur$un kalemi eline alip ayağımın çevresini çizdi. *
*O ayagimin çizildigi karton benim ayakkabi numaramdi.*
*Gunlerce yeni ayakkabilarimin hayalini kurdum. Babamin anlattigina göre ayakkabılarım siyah ve bağcıklı olacaktı.*
*Kapının her çalınışında ko$tum.*
*Ayakkabılarım bayramdan bir gün önce geldi, siyah-bağcikli.*
*O gün onlari giymedim. Bayram gecesi yatağımın altına yerle$tirdim yeni ayakkabılarımı.*
*Arada bir kalkip kutusundan çıkartıyor, yere koyuyor, yukaridan, yandan, onden bakip duruyordum. Parlak ve yuvarlak
burnunu gecenin karanliginda kim bilir kac kez ok$adim.*
*Uyku girmedi gözüme.*
*Sabahleyin ev ahalisi kalktiginda, ayakkabi kutusu kucağımda sandalyede oturuyordum ben.*
*Ayakkabımı babam giydirdi.*
*Ayağıma olmami$ti ayakkabılarım, dardıi ve canımı yakmi$ti. *
*Ama bunu babama söylemedim. O "sıkıyor mu?" diye sordukca "Hayir" yanitini veriyordum. "Dar, ayagimi acitiyor" desem,
geri gidecekti ayakkabilarim ve ayakkabicinin hemen bir yeni ayakkabi yapmasi olanaksizdi. *
*O bayram sabahi canim yana yana yurudum.*
*Bir süre sonra acıi dayanılmaz oldu.*
*Dişimi sıktım *
*Topalladim.*
*Soranlara "Dizimi vurdum" dedim, ama ayakkabılarımın ayağımı sıktığını kimseye söylemedim.*
*Dogrusunu isterseniz ya$am dar ayakkabiyla yürümektir.*
*Kimi zaman dar bir maa$, kimi zaman sevimsiz bir i$...*
*Kimi zaman bir mekan dar ayakkabi olur bize, kimi zaman bir cevre, kimi zaman bir sokak, ya da bir $ehir...*
*Kimi zaman dostluklar, arkada$liklar, beraberlikler bir dar ayakkabiya donu$ur.*
*Kimi zaman zamandir dar ayakkabi, gecmek bilmez.*
*Kimi zaman zenginlik, kimi zaman ba$inizi koydugunuz yastik...*
*Caniniz yanar. *
*Topallaya topallaya gidersiniz.*
*Sonradan öğrendim ya$amin dar ayakkabiyla yürüme sanatı ı olduğunu... *
|
|
|
|
 |
|
 |